ТАСКОМБАНК випустив перші в Україні облігації за стандартами ЄС
28.05.2019

ТАСКОМБАНК випустив перші в Україні облігації за стандартами ЄС

ТАСКОМБАНК випустив перші в Україні облігації за стандартами ЄС

27 травня 2019 року АТ «ТАСКОМБАНК» спільно із Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку провів прес-конференцію щодо випуску ТАСКОМБАНКОМ перших в Україні облігацій за стандартами ЄС.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала облігації ТАСКОМБАНКУ, що стали першими емісіями корпоративних облігацій українського емітента за новими правилами, адаптованими до стандартів ЄС 18 квітня 2019 року.

Облігації ТАСКОМБАНКУ серій G та H були випущені обсягом по 100 млн грн. кожна серія, строк обігу яких 5 та 10 років відповідно. За облігаціями передбачена щорічна оферта (можливість дострокового викупу). Номінальна ставка на перший рік обігу облігацій встановлена у розмірі 18% річних із щорічним переглядом на рівні не менше 1/2 облікової ставки НБУ.

«Це знакова для ринку подія. Ми кілька місяців працювали з емітентом в тісній взаємодії задля оформлення випуску у відповідності до суворих європейських стандартів. Проспект облігацій надає потенційному інвестору, навіть без спеціалізованої кваліфікації, достатнє уявлення про деталі емісії щоб ухвалити самостійне й, особливо важливо, обґрунтоване рішення. Нові вимоги зроблять ринок цінних паперів в Україні більш прозорим, а значить більш безпечним для інвестора», — зазначив Максим Лібанов, член НКЦПФР.

«Сьогодні ми пропонуємо нашим клієнтам скористатися продуктом європейської якості за привабливою ставкою та на прозорих умовах, так само як це роблять інвестори у країнах ЄС. Приємно визнати і той факт, що саме банк з українським капіталом першим запропонував продукт, що відповідає найвищим світовим стандартам і спрощує доступ до фондового ринку України широкому колу інвесторів — як резидентів, так і нерезидентів. Це стало можливим завдяки ефективному співробітництву ТАСКОМБАНКУ з НКЦПФР та консалтинговою компанією CFG», — підкреслив Артем Карелін, директор Департаменту операцій на фондовому ринку АТ «ТАСКОМБАНК».

У прес-конференції взяли участь:

  • Член НКЦПФР Лібанов Максим Олександрович

  • Генеральний директор ТОВ «Кредит Рейтинг» Проценко Марина Борисівна

  • Член Правління АТ «Фондова біржа ПФТС» Коломієць Андрій Анатолійович.

  • Перший Заступник Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Дубєй Володимир Володимирович

  • Заступник Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Єрмаков Сергій Олександрович

  • директор Департаменту операцій на фондовому ринку Карелін Артем Валерійович

  • представник консалтингової компанії CFG Степаненко Андрій Васильович.

Довідково:

АТ «ТАСКОМБАНК» заснований у 1989 році та є одним із найстаріших комерційних банків України. Банк надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і приватним особам. У 2004 році банк приєднався до Групи «ТАС», яка залишається однією з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. Входить до ТОП-17 банків за розміром активів. За результатами досліджень рейтингового агентства «Кредит рейтинг» кредитний рейтинг банку визначений на рівні uaAAA (найвищий) з прогнозом «Стабільний», а рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) — на рівні «5» (найвищий). Нині ТАСКОМБАНК розвивається як універсальний банк, активно інвестує в інновації, ІТ-технології, створює сучасні сервіси й фінансові продукти як для роздрібних клієнтів, так і для бізнесу. Ліцензія НБУ №84 від 25.10.2011 р.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні