Колекція монет від ТАСКОМБАНК: Леся Українка
04.02.2021

Колекція монет від ТАСКОМБАНК: Леся Українка

Колекція монет від ТАСКОМБАНК: Леся Українка

ТАСКОМБАНК з 1 лютого 2021 року розпочав продаж пам’ятної монети "До 150-річчя від дня народження Лесі Українки" серії “Духовні скарби України”.

Леся Українка (Лариса Петрівна Косач) — одна з найвизначніших постатей в українській літературні. Її вірші вчать з дитинства, нею захоплюються, про неї дискутують. Письменниця, перекладачка, фольклористка та культурна діячка Леся Українка (Лариса Петрівна Косач) входить до тріади геніальних українських письменників Шевченко-Франко-Українка та є однією з найвідоміших жінок давньої й сучасної України.

Кілька цікавих фактів про письменницю:

  • У п’ять років дівчинка вже вміла читати і писала перші листи, у шість – майстерно вишивала, а в дев’ять – написала перший вірш.

  • Псевдонім з’явився завдяки її дядькові Михайлу Драгоманову - він підписувався як «Українець».

  • Поетеса вільно розмовляла українською, російською, польською, болгарською, німецькою, французькою та італійською, перекладала з давньогрецької, англійської та добре знала латину.

Монета номіналом 20 гривень, виготовлена зі срібла 925 проби, категорія якості карбування – “пруф”, маса дорогоцінного металу в чистоті – 62,2 г, діаметр – 50,0 мм, тираж – 2 500 штук. Гурт монети гладкий із заглибленими написами позначення металу та його проби – Ag 925, маси в чистоті – 62,2 г і логотипом Банкнотно-монетного двору Національного банку України. Вартість монети 4000 гривень.

Монету можна придбати у відділеннях ТАСКОМБАНКУ.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні