ТАСКОМБАНК увійшов до оновленого переліку системно важливих банків
05.03.2021

ТАСКОМБАНК увійшов до оновленого переліку системно важливих банків

ТАСКОМБАНК увійшов  до оновленого переліку системно важливих банків

Національний банк здійснює щорічний перегляд переліку системно важливих банків. ТАСКОМБАНК з 2019 року посідає місце серед установ, що впливають на стійкість Української банківської системи і нині підтвердив свій статус.

Нагадаємо, що для системно важливих банків визначено підвищені вимоги з боку регулятора в частині виконання економічних нормативів, покликані забезпечити їх вищу стійкість. Зокрема, системні банки мають виконувати посилений норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) - не більше ніж 20% (для банків, що не є системно важливими його встановлено на рівні 25%).

Достатність капіталу та рівень ліквідності дозволяють ТАСКОМБАНКУ в повному обсязі виконувати усі зобов’язання перед клієнтами, а також посилені нормативні вимоги регулятора, як до системного банку. Станом на 1 березня 2021 року норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) складає 13,37%, що в рамках норми (20%), а норматив миттєвої ліквідності (LCR) значно перевищує необхідний мінімум (100%) та складає LCR (за всіма валютами) 280,47%, LCR (в іноземній валюті) 142,36%, що підтверджує достатній запас банку високоліквідними активами та можливість повноцінно і своєчасно розраховуватися за своїми зобов’язаннями.

«Довіра клієнтів для нас один з найцінніших ресурсів. Ми завжди дотримувались взятих на себе зобов’язань, а в роботі незмінно орієнтувалися на ключові цінності: чесність, відкритість і довгострокові відносини. Нині ТАСКОМБАНК входить до ТОП 20 банків країни за розміром активів, має бездоганну репутацію, з року в рік продовжує демонструвати зростання і високі стандарти обслуговування. Статус системно важливого банку для нас перш за все додаткова відповідальність з точки зору виконання нормативів і додаткових вимог регулятора, а для наших клієнтів є додатковим сигналом стійкості та надійності ТАСКОМБАНКУ», — підкреслив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні