Володимир Дубєй: ринок інвестицій сьогодні потрібно розвивати
27.07.2021

Володимир Дубєй: ринок інвестицій сьогодні потрібно розвивати

Володимир Дубєй: ринок інвестицій сьогодні потрібно розвивати

22 липня 2021 року в Києві відбулась зустріч учасників The Banking 50. На заході зустрілися перші особи українських банків та небанківських фінансових установ, авторитетні експерти фінансово-банківського ринку, представники державних фінансових структур та НКЦПФР. Учасники обмінялись думками стосовно тенденцій у банківському секторі, перспектив розвитку ринку цінних паперів та інвестицій.

Під час виступу Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй заявив, що бачить великі перспективи в розвитку ринку корпоративних паперів та довірчого управління. За словами банкіра, зовнішні виклики говорять про те, що ринок цінних паперів та інвестицій сьогодні потрібно розвивати.

Коментуючи тенденції банківського сектору Володимир Дубєй зауважив, що за останній рік ринок дуже змінився. Банки практично перестали кредитувати реальний сектор економіки, значно скоротилися кредитні й депозитні портфелі. Дохідність вкладів продовжує знижуватись, а фінансування в рамках державних програм під низькі ставки доступне не всім.

ТАСКОМБАНК завжди шукає можливості для зростання та вивчає потреби клієнтів. За оцінками експертів банку, інвестори сьогодні хочуть мати більш високу дохідність, а позичальники – низьку процентну ставку.

«Поєднавши потреби позичальників та вкладників, ми запропонували клієнтам випуск корпоративних облігацій. За останній рік ми здійснили вже 45 випусків корпоративних паперів на загальну суму 2,5 млрд грн та успішно розповсюдили їх серед інвесторів. Це дозволило нам зберегти базу інвесторів, забезпечити надійний кредитний портфель, надати позичальникам кредити, дешевше, ніж ринок, а вкладникам — більш високу ставку за інвестиціями з помірним ризиком. Авторитет банку та довіра до нашої експертизи зі сторони клієнтів пом’якшили ризики», — підкреслив Володимир Дубєй.

«Розуміючи, що більшість клієнтів готові співпрацювати з банком, ми запустили механізм довірчого управління та вже досить успішно почали працювати в цьому напрямку. Думаю, за цим майбутнє», — акцентував Володимир Дубєй.

Володимир Дубєй переконаний, що послуга управління цінними паперами має великі перспективи та спрощує відносини між банком та інвестором. Також ТАСКОМБАНК запровадив послугу з управління портфелем держслужбовців. «Нині ця послуга не надто популярна в Україні, проте також має великий потенціал для розвитку, та в майбутньому буде користуватися попитом», — впевнений банкір.

Звісно є багато завдань, які доведеться розв’язати, зокрема справедливе оподаткування, страхування ризиків вкладення в корпоративні інструменти. У той же час український ринок корпоративних паперів може отримати друге дихання, і жвавий інтерес до цього напрямку з боку учасників заходу, це підтверджує.

ТАСКОМБАНК - універсальний банк, який динамічно розвивається і постійно розширює свою присутність на українському ринку банківських послуг. Банк заснований в 1989 році і є одним з найбільш досвідчених комерційних банків України. У 2004 році приєднався до Групи «ТАС», яка на сьогодні є однією з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. Посідає 4 місце серед банків з українським приватним капіталом за розміром активів. З 2019 року Банк займає місце серед установ, які впливають на стійкість української банківської системи.

The Banking 50 — найбільше в Україні професійне співтовариство учасників фінансового ринку (Банки. Небанківський фінансовий сектор. Ринок капіталу.) Товариство щомісяця організовує зустрічі, на яких учасники мають змогу обговорити найактуальніші для фінансового ринку теми, взяти участі у прямому діалозі між гравцями ринку та регуляторами. 10 років на ринку, 95 проведених заходів, бездоганна репутація. Кращі банкіри, бізнесмени, регулятори, представники органів державної влади регулярно беруть участь у подіях The Banking 50.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні