ТАСКОМБАНК презентував програму залучення коштів для територіальних громад на ХVІ Українському муніципальному форумі
04.08.2021

ТАСКОМБАНК презентував програму залучення коштів для територіальних громад на ХVІ Українському муніципальному форумі

ТАСКОМБАНК презентував програму залучення коштів для територіальних громад на ХVІ Українському муніципальному форумі

27-29 липня Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» провела в Одесі ХVI Український муніципальний форум. Голова Правління Володимир Дубєй виступив перед очільниками міст й інших територіальних громад та розповів про переваги програми Банку із залучення коштів для місцевих рад.

Розвиток міст і оновлення інфраструктури – основна мета роботи місцевих рад. У рамках програми фінансування Банк пропонує низку можливостей для залучення капіталу, який муніципалітети можуть спрямувати на будівництво, реконструкцію, ремонт, технічне переоснащення об'єктів соціально-культурного призначення, житлово-комунального господарства та інших об’єктів комунальної власності.

Володимир Дубєй презентував чотири інструменти для територіальних громад, що нададуть можливість реалізовувати як прості переоснащення, так и масштабні довгострокові проєкти населених пунктів.

Серед рішень, які пропонує ТАСКОМБАНК:

  1. 1 - кредитна лінія;

  2. 2 - організація випуску і розміщення облігацій муніципалітетів (андеррайтинг);

  3. 3 - придбання транспортних засобів, спеціальної техніки та обладнання у лізинг;

  4. 4 - можливість фінансування затверджених виконавців-партнерів міських рад за проведеними тендерами з наступним їх рефінансуванням кредитами територіальних громад.

ТАСКОМБАНК є лідером на ринку корпоративних боргових інструментів і здійснив 45 ринкових випусків облігацій обсягом більше 2,5 млрд грн. На думку Голови Правління, громади повинні більше використовувати інструмент саме муніципальних облігацій, які цікаві для інвесторів та можуть скласти конкуренцію ОВДП при прийнятті рішення про вкладання фінансового ресурсу.

«Розробляючи цю програму ми відштовхувалися від потреб містян. Підчас реалізації перших проєктів ми зрозуміли які перепони спікають громади на шляху до залучення коштів та як ми можемо допомогти фінансовим департаментам пройти цей шлях і отримати необхідне фінансування, – зазначив Голова Правління Володимир Дубєй. — Наша перевага в тому, що ми комерційний банк з українським капіталом. Можемо усі питання вирішувати швидше, ефективніше надавати допомогу на місцях, адже ми знаємось на особливостях українських реалій».

Банк уже має успішний досвід роботи з міськими радами: Дніпро став одним з перших міст, які скористалися програмою ТАСКОМБАНКУ для місцевого самоврядування. Mуніципалітет залучив банківські кошти для фінансування масштабних проєктів. Усі зацікавленні у програмі можуть надсилати свої запитання щодо інструментів фінансування на адресу: [email protected]

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні