Фінансові інструменти ТАСКОМБАНКУ, що сприятимуть розвитку та покращенню інфраструктури громад
15.09.2021

Фінансові інструменти ТАСКОМБАНКУ, що сприятимуть розвитку та покращенню інфраструктури громад

Фінансові інструменти ТАСКОМБАНКУ, що сприятимуть розвитку та покращенню інфраструктури громад

14 вересня 2021 року Заступниця Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Рината Березнікова взяла участь у панельній дискусії «SMART ENERGY TOWN: Сучасні інструменти для залучення фінансових ресурсів та інвестицій для реалізації проектів», що пройшла в КиївЕкспоПлазі в рамках Енергетичного форуму Electric Power Forum.

Учасники панелі обговорювали сучасні проблеми фінансування громад. Нині основними джерелами зовнішнього фінансування для територіальних громад є кредити міжнародних організацій (Світовий банк, ЄІБ, ЄБРР), гранти МФО, державно-приватне партнерство та кредити державних банків.

Під час дискусії Рината Березнікова підкреслила, що головною перешкодою у впровадженні ефективних робочих механізмів залучення інвестицій для поповнення місцевих бюджетів є відсутність налагодженого діалогу між представниками влади, бізнесу, громад та фінансових інститутів, а також відсутність досвіду та компетенцій громад на ринках залучення капіталів.

Вирішення питання можливе за умови відпрацювання механізму і алгоритму взаємодії між учасниками процесу. ТАСКОМБАНК пропонує фінансові інструменти, що сприятимуть розвитку та покращенню інфраструктури громад:

  • кредитна лінія;
  • лізинг техніки та обладнання для комунальних підприємств;
  • випуск та придбання облігацій;
  • фінансування підрядників проєктів з наступним рефінансуванням кредитами громад.

ТАСКОМБАНК – є першим українським банком з приватним капіталом, що з 2021 року впровадив програму кредитування територіальних громад, має успішний досвід реалізації проєктів та відрізняється швидкістю й гнучкістю порівняно з міжнародними фінансовими організаціями та державними банками при прийнятті рішення щодо фінансування громад (муніципалітетів).

«Ми розуміємо, що голови територіальних рад й очільники міст стикаються з низкою перепон на шляху до втілення планів. Тому вважаємо, що подібна програма від комерційного банку, а також участь партнерів, сприятимуть вирішенню нагальних питань міст та успішній реалізації довгострокових проєктів», – прокоментувала Рината Миколаївна.

СПІВПРАЦЯ З НАМИ СЬОГОДНІ – ВАШЕ ФІНАНСУВАННЯ ПРОЄКТІВ ГРОМАД НА ПОЧАТКУ 2022 РОКУ!

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні