У серпні ТАСКОМБАНК достроково повернув 300 млн грн рефінансування НБУ
18.08.2022

У серпні ТАСКОМБАНК достроково повернув 300 млн грн рефінансування НБУ

У серпні ТАСКОМБАНК достроково повернув 300 млн грн рефінансування НБУ

Протягом серпня 2022 року ТАСКОМБАНК достроково повернув 300 млн гривень довгострокового рефінансування Національному банку України. Нині частка рефінансування складає лише 3,2% загального обсягу пасивів Банку та його обсяг складає 900 млн грн.

Рішення про дострокове погашення рефінансування НБУ було прийнято Банком після підвищення облікової ставки НБУ, в результаті чого вартість рефінансування сягнула 25% річних. Загалом за останні 2 місяці ТАСКОМБАНК достроково повернув 2,4 млрд грн довгострокового рефінансування, що було залучено Банком у НБУ на строк 5 років. Наразі ТАСКОМБАНК розглядає можливість подальшого часткового або повного погашення рефінансування в залежності від ринкової ситуації.

«Рефінансування НБУ на сьогодні є найдовшим, але найдорожчим ресурсом на ринку. Його дострокове погашення матиме позитивний вплив на ефективність Банку, на його прибутковість, - зазначив Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ Анатолій Кухарчук. – Поточний рівень ліквідності Банку дозволяє здійснити дострокове погашення рефінансування хоч сьогодні. ТАСКОМБАНК завжди підтримує високий рівень грошових коштів та високоліквідних активів, що дозволяє завжди своєчасно виконувати свої зобов’язання та оперативно реагувати на зміну ринкових умов”.

Анатолій Кухарчук також підкреслив, що станом на 1 серпня 2022 року обсяг грошових коштів та депозитних сертифікатів НБУ склав 8,5 млрд грн, а їх частка в загальному обсязі активів - 29%.

Нагадаємо, що згідно з опублікованою фінансовою звітністю ТАСКОМБАНК завершив перше півріччя 2022 року з прибутком 12,9 млн грн. Активи Банку складають 28,5 млрд грн, об’єм кредитного портфеля – 17,3 млрд грн, а обсяг залучених коштів клієнтів – 22,0 млрд грн.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні