В. Дубєй: «2023 рік буде роком нових можливостей»
07.03.2023

В. Дубєй: «2023 рік буде роком нових можливостей»

В. Дубєй: «2023 рік буде роком нових можливостей»

«Банківська система вистояла, і зараз необхідно продовжувати працювати, а не просто очікувати, коли закінчиться війна. Я впевнений, що саме зараз час нових можливостей», - підкреслив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй під час організованого «Фінансовим клубом» круглого столу «Рік війни: як змінилася банківська система та чого чекати далі».

Очільник ТАСКОМБАНКУ переконаний, що дуже важливо, аби банківська система не зупинилась і продовжувала фінансування реального сектору економіки.

Згадуючи події минулого 2022 року, Володимир Дубєй розповів, що ще в квітні в ТАСКОМБАНКУ спланували, як будуть закінчувати рік, і змогли реалізувати практично все заплановане.

«Перш за все, в рамках концепції безперервності діяльності ми захистили у наших аудиторів фінансову модель на 2022 рік, яка підтвердила здатність нашого банку продовжити функціонування з дотриманням всіх вимог НБУ. Протягом 2022 року ми сформували достатній рівень резервів під потенційні кредитні ризики. Ми отримали значний приріст ресурсної бази, що демонструє високий рівень довіри клієнтів до нашого банку. З початку війни нам вдалося не тільки не втратити капітал, а й збільшити його, виконуючи нормативи НБУ зі значним запасом», - наголосив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ.

Також разом з Наглядовою Радою банк визначив пріоритетні напрямки кредитування корпоративного бізнесу та обмежив кредитну активність щодо фізичних осіб. Він сфокусувався на кредитуванні реального сектору економіки, особливо тих галузей, фінансова підтримка яких з перших днів війни була найбільш критичною – це енергетика, торгівля паливно-мастильними матеріалами, сільське господарство, торгівля товарами першої необхідності. Наприкінці весни ТАСКОМБАНК почав поступово відновлювати й кредитування фізичних осіб, переглянувши підходи у своїй політиці для цього сегменту клієнтів.

Третім фокусом роботи стало забезпечення безперервності діяльності банку, не створюючи ризиків для життя персоналу та клієнтів, але надаючи максимальний спектр послуг. ТАСКОМБАНК оптимізував витрати, багато було зроблено в напрямку оптимізації ІТ-інфраструктури, забезпечена робота резервних офісів тощо.

При цьому, незважаючи на військовий стан, не зупинялася реалізація проектів з підвищення ефективності самого банку, а також з розробки нових продуктів для клієнтів.

«Мабуть, основне що змінилося – ми стали ще ближче до клієнтів. Їм сьогодні важко, вони потребують нашої підтримки, і ми це робимо, - зазначив Володимир Дубєй. - За час війни ми відкрили 9 відділень, і для людей це було дуже важливо. Для кожного, хто працює в банку, і для клієнтів це був потужний сигнал. Вже в грудні минулого року ми констатували, що кількість офлайн-транзакцій у відділеннях сягнула довоєнних показників. Тож ми відкрили ще одне відділення у Кривому Розі у січні 2023 року, відновили роботу відділення у Херсоні».

«Нині люди потребують живого спілкування та обслуговування. Діджитальні канали, онлайн-продажі – це, звісно, має бути, але сьогодні не менш важливим залишається офлайн і працюючі відділення. Як для персоналу, так і для кожного клієнта дуже важливо бачити, що двері наших відділень відкриті», - переконаний Володимир Дубєй.

«У нас є стратегія на 23-й рік, ми знаємо, що ми будемо робити. Ми вже захистили всі бюджети, і плануємо відкрити ще 10 відділень. Для нас це нові можливості. Наприклад, у Харкові: ТАСКОМБАНК одним з перших відкрив відділення, і коли я приїхав у місто, в нас черги були до відділень. Я думав, люди забирають гроші, а вони розміщують їх на депозити», - зазначив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ.

«2023-й буде роком нових можливостей. Поки інші банки будуть дотримуватися стриманої позиції, може, хтось буде виходити з ринку чи скорочувати обсяг свого бізнесу в Україні, ми будемо намагатись розвиватися. У нас є стратегія розвитку і ми будемо її дотримуватися. За депозитами мають бути справедливі відсотки, приблизно як до війни – рівні з інфляцією. Кредити не будуть дешевими, але ми продовжуватимемо кредитування в цей час. І сподіваємось, що держава запропонує якусь нову програму відновлення кредитування для розвитку реального сектору економіки», - підсумував Володимир Дубєй.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні