Інформаційне повідомлення про конкурс з відбору суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності для АТ «ТАСКОМБАНК»
01.07.2022

Інформаційне повідомлення про конкурс з відбору суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності для АТ «ТАСКОМБАНК»

Інформаційне повідомлення про конкурс з відбору суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності для  АТ «ТАСКОМБАНК»

АТ «ТАСКОМБАНК» (далі – Банк) запрошує аудиторські фірми для участі у конкурсі з відбору суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності для Банку (далі – Конкурс).

До Конкурсу запрошуються аудиторські фірми, які відповідають вимогам Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», включені до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, зокрема до розділу «Суб’єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес».

Метою проведення Конкурсу є вибір на конкурсних засадах аудиторської фірми для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності Банку.

Фінансова звітність та інша публічна інформація АТ «ТАСКОМБАНК» доступна на офіційному веб-сайті Банку (https://tascombank.ua).

Предметом Конкурсу є вибір суб’єкта аудиторської діяльності на виконання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності Банку за 2022 рік, за 2023, за 2024 рік.

1. Завдання з обов’язкового аудиту фінансової звітності включає:

1.1. Аудит фінансової звітності Банку за три звітні роки 2022-2023-2024.

1.1.1. Умови аудиту фінансової звітності Банку:

1.1.1.1. Аудит фінансової звітності Банку (українська та англійська версії), складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2022 рік (далі – Фінансова Звітність), включаючи Звіт про управління (Звіт керівництва) Банку, відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, Національної комісії цінних паперів та фондовому ринку, а також вимог Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг Міжнародної федерації бухгалтерів, що прийняті у якості Національних стандартів аудиту (далі – МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»: - строк випуску аудиторського звіту до 23 березня 2023 року.

1.1.1.2. Аудит фінансової звітності Банку (українська та англійська версії), складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2023 рік (далі – Фінансова Звітність), включаючи Звіт про управління (Звіт керівництва) Банку, відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, Національної комісії цінних паперів та фондовому ринку, а також вимог Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг Міжнародної федерації бухгалтерів, що прийняті у якості Національних стандартів аудиту (далі – МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»:

  • строк випуску аудиторського звіту до 22 березня 2024 року.

1.1.1.3. Аудит фінансової звітності Банку (українська та англійська версії), складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2024 рік (далі – Фінансова Звітність), включаючи Звіт про управління (Звіт керівництва) Банку, відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, Національної комісії цінних паперів та фондовому ринку, а також вимог Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг Міжнародної федерації бухгалтерів, що прийняті у якості Національних стандартів аудиту (далі – МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»:

  • строк випуску аудиторського звіту до 21 березня 2025 року.

1.2. Аудит консолідованої фінансової звітності банківської групи "ТАС" (далі – БГ «ТАС»), відповідальною особою якої є АТ «ТАСКОМБАНК» за три звітні роки 2022-2023-2024.

1.2.1. Умови аудиту фінансової звітності БГ «ТАС»:

1.2.1.1. Аудит консолідованої фінансової звітності БГ "ТАС", складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2022 рік (далі – Консолідована Фінансова Звітність), включаючи консолідований Звіт про управління БГ "ТАС", відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України (в т.ч. вимог «Положення про порядок регулювання діяльності банківських груп», затвердженого постановою Правління Національного банку України від 20.06.2012 №254, а також вимог МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

  • строк випуску аудиторського звіту до 15 травня 2023 року.

1.2.1.2. Аудит консолідованої фінансової звітності БГ "ТАС", складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2023 рік (далі – Консолідована Фінансова Звітність), включаючи консолідований Звіт про управління БГ "ТАС", відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України (в т.ч. вимог «Положення про порядок регулювання діяльності банківських груп», затвердженого постановою Правління Національного банку України від 20.06.2012 №254, , а також вимог МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

  • строк випуску аудиторського звіту до 15 травня 2024 року.

1.2.1.3. Аудит консолідованої фінансової звітності БГ "ТАС", складеної відповідно до МСФЗ за звітний 2024 рік (далі – Консолідована Фінансова Звітність), включаючи консолідований Звіт про управління БГ "ТАС", відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України (в т.ч. вимог «Положення про порядок регулювання діяльності банківських груп», затвердженого постановою Правління Національного банку України від 20.06.2012 №254, , а також вимог МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

  • строк випуску аудиторського звіту до 15 травня 2025 року.

1.3. Проведення оцінки якості активів Банку та прийнятності забезпечення за кредитними операціями відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку України, включаючи вимоги Постанови Правління НБУ №141 від 22.12.2017 «Про затвердження Положення про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України», Технічного завдання для здійснення оцінки стійкості банків та банківської системи України, а також вимог МСА, з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»:

  • За 2022 рік - строк випуску до 24 квітня 2023 року.

  • За 2023 рік - строк випуску до 24 квітня 2024 року.

  • За 2024 рік - строк випуску до 24 квітня 2025 року.

2. Кожен учасник має право подати тільки одну конкурсну пропозицію. Строк дії конкурсних пропозицій повинен бути не менше ніж 90 днів з дати їх подання.

3. Валютою конкурсної пропозиції є гривня.

4. У конкурсі можуть брати участь суб’єкти аудиторської діяльності, які:

1) відповідають вимогам, встановленим Законом України «Про банки і банківську діяльність», Законом України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» від 21.12.2017 № 2258-VIII до Аудиторів, які можуть надавати послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес;

2) включені до відповідного розділу Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності;

3) у суб’єктів аудиторської діяльності за попередній річний звітний період сума винагороди, отримана від кожного підприємства, що становлять суспільний інтерес і яким надавалися послуги з обов’язкого аудиту фінансової звітності протягом цього періоду, не перевищувала 15 відсотків загальної суми доходу від надання аудиторських послуг;

4) не мають обмежень, пов’язаних з тривалістю надання послуг Банку.

5. Основними критеріями, визначені Банком для відбору аудиторської фірми є:

5.1. Відповідність суб’єкта аудиторської діяльності вимогам, встановленим Законом про аудит.

5.2. Включення до окремого розділу Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності, а саме до реєстру суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес.

5.3. Досвід роботи аудиторської фірми у сфері обов’язкового аудиту фінансової звітності системно важливих банків та консолідованої звітності банківських груп, оцінки якості активів банку та в галузі, досвід роботи на міжнародних ринках фінансових послуг та підготовки листа – комфорта (comfort letter) для організаторів залучення фінансування на іноземних ринках капіталу.

5.4. Наявність бездоганної репутації, відсутність порушень законодавства України претензій, скандалів та будь яких стягнень, професійної етики та Міжнародних стандартів аудиту.

5.5. Наявність діючого Свідоцтва про відповідність системи контролю якості аудиторських послуг.

5.6. Професійний досвід аудиторської команди, зокрема партнерів, наявність сертифікатів, посвідчень, необхідних документів на право зайняття аудиторською діяльністю.

5.7. Забезпечення незалежності суб’єкта аудиторської діяльності.

5.8. Сума винагороди, отримана аудиторською фірмою за попередній річний звітний період від кожного з підприємств, що становлять суспільний інтерес і яким надавалися послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності протягом цього періоду, не перевищувала 15 відсотків загальної суми доходу від надання аудиторських послуг аудиторської фірми.

5.9. Наявність чинного договору страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами, укладений відповідно до положень чинного законодавства України.

5.10. Відсутність обмежень, пов’язаних з тривалістю надання послуг Банку.

5.11. Відсутність обмежень щодо надання послуг передбачені статтею 27 Закону про аудит.

4.12. Вартість аудиторських послуг.

5.13. Якість інформації, яка надається.

6. Для участі у конкурсі необхідно подати наступні документи:

6.1. Цінову пропозицію щодо вартості послуг; умови оплати (відсоток авансування; часткова оплата до та після надання послуг; залежність вартості від курсових коливань), розрахунок вартості послуг, графік проведення аудиту; (інформацію щодо строку, протягом якого конкурсна пропозиція вважається дійсною) з:

  • проведення обов’язкової аудиторської перевірки річної фінансової звітності Банку (складеної відповідно до МСФЗ), включаючи Звіт про управління (Звіт керівництва) Банку, відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, НКЦПФР) за 2022 рік, за 2023 рік, за 2024 рік;
  • проведення обов’язкової аудиторської перевірки річної консолідованої фінансової звітності БГ "ТАС" (складеної відповідно до МСФЗ), включаючи консолідований Звіт про управління БГ "ТАС", відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України (в т.ч. вимог «Положення про порядок регулювання діяльності банківських груп», затвердженого постановою Правління Національного банку України від 20.06.2012 №254, а також вимог МСА), з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» за 2022 рік, за 2023 рік, за 2024 рік;
  • проведення оцінки якості активів Банку та прийнятності забезпечення за кредитними операціями за 2022 рік, за 2023 рік, за 2024 рік відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку України (включаючи вимоги Постанови Правління НБУ №141 від 22.12.2017 року «Про затвердження Положення про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України», зі змінами, Рішення Правління НБУ Про затвердження Технічного завдання для здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України, зі змінами, а також вимог МСА, з урахуванням вимог Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»;

6.2. Відомості щодо структури власності аудиторської фірми, яка містить перелік учасників, у тому числі прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), країна громадянства, найменування, країна резидентства, місцезнаходження.

6.3. Портфоліо аудиторської фірми з інформацією про команду, яку планується залучити для виконання робіт/послуг (загальна кількість співробітників, докладний опис запропонованого складу аудиторів, які будуть проводити аудит, кваліфікації та досвіду (надати копії передбачених законодавством України підтверджуючих документів, сертифікатів), методиках та підходах

6.4. Досвід роботи на ринку аудиторських послуг та клієнтська база:

  • інформація про аудиторську фірму, засновників, керівництво;

  • перелік основних клієнтів у фінансовому секторі України, а саме банків за останні 3 роки;

  • досвід роботи на міжнародних ринках фінансових послуг;

  • досвід підготовки листа–комфорта (comfort letter) для організаторів залучення фінансування на іноземних ринках капіталу;

  • перелік інших послуг, які надаються.

6.5. Копія свідоцтва про включення аудиторської фірми до відповідного розділу Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес.

6.6. Документи, які підтверджують, що сума винагороди аудиторської фірми, отриманої за попередній річний звітний період від кожного з підприємств, що становлять суспільний інтерес і яким надавалися послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності протягом цього періоду, не перевищувала 15 відсотків загальної суми доходу від надання аудиторських послуг впродовж п'яти років поспіль.

6.7. Документи, що підтверджують відсутність (або наявність) в аудиторській фірмі, її керівника та/або аудиторів, які працюють в аудиторській фірмі (за основним місцем роботи або за сумісництвом), будь-яких стягнень, що застосовувалися протягом останніх трьох років органом, який регулює/регулював аудиторську діяльність.

6.8. Копія Статуту в останній (діючій) редакції або інший установчий документ.

6.9. Копія рішення засновників про створення юридичної особи, в разі здійснення діяльності на підставі модельного статуту.

6.10. Копія Свідоцтва платника єдиного податку (якщо є його платником).

6.11. Копія Свідоцтва платника податку на додану вартість (якщо є його платником).

6.12. Витяг з ЄДРПОУ, оформлений відповідного до вимог чинного законодавства.

6.13. Проект договору про надання послуг з обов'язкового аудиту фінансової звітності за 2022-2023-2024 роки.

6.14. Документ, який визначає повноваження особи на підписання договору (протокол зборів про призначення директором, наказ про виконання обов’язків директора, довіреність тощо).

6.15. Копія договору страхування цивільно-правової відповідальності суб'єкта аудиторської діяльності перед третіми особами, укладений відповідно до типової форми договору страхування, затвердженої Національним банком України за погодженням з Органом суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

6.16. Документ, що підтверджує, що суб’єкт аудиторської діяльності, ключовий партнер з аудиту, аудитори, які будуть залучатись до виконання відповідного завдання, є незалежними від Банку.

6.17. Заповнені форми Банку (Додаток 2 та Додаток 3 до Порядку проведення конкурсу з відбору суб’єктів аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності АТ «ТАСКОМБАНК»), підтверджуючі документи до них, включаючи розрахунки, копії свідоцтв, сертифікатів (дипломів) тощо.

6.18. Інша інформація, яка може бути суттєва та корисна.

7. Графік проведення Конкурсу

7.1. Термін подачі конкурсних пропозицій з 01 липня 2022 року до 22 липня 2022 року (включно).

7.2. Конкурсна пропозиція надсилається на електронну адресу: [email protected].

Контактна особа: Керівник напрямку супроводження зовнішніх перевірок Яцишин Оксана Михайлівна Тел. (067) 791 62 19.

7.3. Інформування переможця Конкурсу здійснюється після затвердження результатів Конкурсу Наглядовою Радою Банку.

7.4. Банк зберігає за собою право не розглядати пропозиції, що надійшли після встановленого терміну, подані не в повному обсязі або з порушенням умов Конкурсу.

Заздалегідь вдячні за Вашу зацікавленість щодо участі у Конкурсі.

Додаток 2

Додаток 3

Порядок проведення конкурсу з відбору субєктів аудиторської діяльності

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні