Підсумки Програми фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва у Києві за 2021 рік
23.12.2021

Підсумки Програми фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва у Києві за 2021 рік

Підсумки Програми фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва у Києві за 2021 рік

ТАСКОМБАНК взяв участь у підсумковій зустрічі учасників Програми фінансово-кредитної підтримки (ФКП) суб’єктів малого та середнього підприємництва міста Києва, де обговорили результати впровадження програми в 2021 році.

Учасники зустрічі підбили підсумки впровадження програми, поділитися досвідом та проблемами підчас роботи: розпорядник (Департамент промисловості та розвитку підприємництва), уповноважені банки та безпосередньо позичальники – підприємства міста Києва.

У залі Київської міської державної адміністрації заслухали представників адміністрації та Депутатського корпусу. Очільники підкреслили, що Програма цього року користувалася великим попитом і, незважаючи на складну економічну ситуацію, викликану наслідками пандемії, було збільшено розмір компенсації з 50% до 99% від ставки за наданим кредитом. Уповноважені банки поділилися своїм досвідом реалізації Програми, планами на наступний рік та пропозиціями щодо покращення процедур взаємодії. Представники підприємств, що отримали компенсацію, запевнили, що Програма є надзвичайно важливою та особливо актуальною в період коронакризи.

Нагадаємо, що головна мета Програми – часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами з бюджету міста Києва з 01 січня 2021 року на період дії карантину, що надається на рівні 99% від суми відсотків за кредитним договором, які фактично сплачені позичальником за звітний період за рахунок власних коштів.

Результати роботи Програми у 2021 році:

  • 300 учасників програми – 196 юридичних осіб та 104 фізичні особи-підприємця
  • Сплачено фінансово-кредитної підтримки – 31,26 млн грн
  • Сума кредитних договорів – 932,46 млн грн
  • Створено робочих місць – 1120 (за 9 місяців 2021 року)
  • Сплачено податків – 156,6 млн грн (за 9 місяців 2021 року)

Наразі ТАСКОМБАНК посприяв отриманню компенсації позичальниками на суму понад 4,44 млн грн в межах кредитного портфелю обсягом 126,15 млн грн.

«Попри те, що ТАСКОМБАНК долучився до програми в червні 2021 року, ми змогли активно реалізувати програму та сприяти отриманню значного обсягу компенсації процентів за кредитами наших позичальників. Ця програма дозволяє зменшити кредитне навантаження на клієнтів та підтримати підприємства Києва, що натепер надзвичайно важливо», – коментує Рината Березнікова Заступник Голови Правління АТ «ТАСКОМБАНК».

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні