Володимир Дубєй: «Ми не маємо права чекати, доки настануть кращі часи»
22.09.2022

Володимир Дубєй: «Ми не маємо права чекати, доки настануть кращі часи»

Володимир Дубєй: «Ми не маємо права чекати, доки настануть кращі часи»

На сьомий місяць широкомасштабної війни проти України бізнес і банківський сектор зобов’язані шукати нові шляхи та можливості для розвитку, аби продовжувати рух вперед. На цьому наголосив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй під час бізнес-зустрічі з клієнтами.

«Не можна чекати на перемогу, треба працювати задля того, аби її наближати. Відчуваючи відповідальність перед своїми клієнтами, котрі з нами довгі роки, ми чітко розуміємо, що не маємо права помилитися. Ми не маємо права чекати, доки настануть кращі часи, тому ми не зупиняємо жодну програму. Ми рухаємось вперед, шукаємо для себе нові можливості в цей непростий час», - зазначив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ.

Сьогодні банківський сектор має зосередитись на допомозі розвитку бізнесу та захисту клієнтів від ризиків, зокрема, інфляційних. І для цього банки мають вчасно пропонувати відповідні інструменти, які дозволять вирішити проблеми, з якими стикаються українці.

«Ми сьогодні достатньо конкурентні на ринку строкових депозитів для фізичних осіб. Це не тому, що в нас немає ліквідності – вона висока. Просто ми вважаємо, що це теж соціальна відповідальність. У цей період не треба скупитися. Треба надати людям інструмент для збереження заощаджень від інфляції. Тому сьогодні, говорячи про референтну групу банків, ми знаходимося у трійці банків за вартістю строкових депозитів», - підкреслив Володимир Дубєй.

Депозити зі справедливими умовами зараз користуються високим попитом. Зокрема, валютні депозити з можливістю придбання безготівкового долара за гривню. За останні місяці цей продукт став одним з найцікавіших у продуктовій лінійці ТАСКОМБАНКУ.

Завдяки роботі відділень ТАСКОМБАНКУ харків’яни, які мали вклади в виведеному з ринку «Мегабанку», змогли отримати свої кошти в повному обсязі через механізми Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Багато таких клієнтів вирішили продовжити обслуговування в ТАСКОМБАНКУ, загалом перевклавши на строкові депозитні рахунки більше 400 мільйонів гривень.

Окрім депозитів, пропонуються й інші інструменти захисту капіталу бізнесу та фізичних осіб від інфляції. Серед них овернайт, купівля за гривню валютних ОВДП, ринкових корпоративних паперів, які номіновані в гривні, доларі та євро. Додатковий захист від ризиків також забезпечує страхування.

«Ми запустили також новий продукт і страхуємо ризики від втрат, які можуть статися в ході транзакцій за допомогою карт. Це гарантує повернення всіх коштів, які потенційно може втратити власник картки, якщо зіткнеться з якимись недобросовісними транзакціями, махінаціями з платіжними картками. Це теж гарний інструмент, і достатньо доступний для того, щоб застрахувати свої ризики, для рідних і близьких», - зазначив Володимир Дубєй.

Щодо додаткової підтримки бізнесу – ТАСКОМБАНК не припинив кредитування. Зусилля зосереджені передусім на фінансуванні тих проектів, які близькі до завершення та здатні дати країні швидкий економічний ефект. Крім того, важливе й фінансування оборотних капіталів, аби бізнес не втрачав темпи роботи. Для цього використовується і класичне кредитування, і інші інструменти, зокрема, лізинг, банківські гарантії та факторинг. Банк готовий сприяти розвитку бізнесу по всій території України.

«Ми працюємо в Харкові, у нас відкриті два відділення, ми працюємо в Запоріжжі, Миколаєві, Кривому Розі, у всіх прифронтових зонах, де це тільки можливо, в Одесі. І я не кажу зараз про Західну Україну – це само собою зрозумілі питання», - підсумував керівник банку. Окремо Володимир Дубєй додав, що незважаючи на складні умови, за весь час війни ТАСКОМБАНК ані на день не порушив жодного нормативу Національного банку України.

З початку війни банк відкрив 8 нових відділень нового формату – два у Львові і по одному у Києві, Коростені, Кам’янець-Подільському, Житомирі, Хмельницькому та Ковелі. Загалом по країні сьогодні працюють 89 відділень ТАСКОМБАНКУ. В грудні 2022 року також заплановано відкриття нового VIP-відділення в діловому центрі Києва.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні