Володимир Дубєй: «Зараз слушний час для місцевих інвесторів та банків з українським капіталом»
15.05.2020

Володимир Дубєй: «Зараз слушний час для місцевих інвесторів та банків з українським капіталом»

Володимир Дубєй: «Зараз слушний час для місцевих інвесторів та банків з українським капіталом»

Коли ми готувались до інтерв’ю, насамперед планували обговорити з Володимиром Дубєєм, головою Правління ТАСКОМБАНКу, результати 2019 р. та плани на поточний рік. Але, з огляду на ситуацію, вирішили також запитати про стратегію банку в ці турбулентні часи.

— Що ви вважаєте головним досягненням банку за попередній рік?

— ТАСКОМБАНК продовжує стратегію розвитку універсального банку. Минулий рік був досить складним для фінансового сектору — зростання економіки не було, всі перебували в очікуванні, банкам було вигідно інвестувати в ОВДП. А ми кредитували економіку. Тому нам вдалося зберегти органічне зростання активів і пасивів та навіть перевищити ринкові показники. Так, активи ТАСКОМБАНКу збільшились на 6,4% при зростанні ринку в середньому на 3,8%.

— Чи зміниться стратегія банку з огляду на ситуацію в Україні та світі?

— Настрій у банку — спокійний. Ми маємо високу ліквідність та сподіваємось, що вона такою і залишиться. Деякі банки вже зараз кажуть: “Оскільки така ситуація, ми зупиняємо кредитування. Будемо сидіти в ліквідності”. Ми з урахуванням наших принципів та підходів — тих самих довгострокових стосунків, співпраці з клієнтами — вважаємо, що так робити нечесно. Адже наше завдання, якщо ми говоримо про довготривалі партнерські стосунки, знайти гроші для клієнта. Так, вони можуть бути дорожчими з урахуванням ситуації, але я не можу вас, як партнера, підвести. Банк має виконати свою роботу, а клієнти — свої зобов’язання.

— Що саме плануєте розвивати?

— У роздрібному бізнесі продовжимо розширювати власну компетенцію в традиційних продуктах. Переглянемо концепцію відділень і створимо на їхній базі фінансові супермаркети — бачимо перспективу та потребу в офлайн-бізнесі. Водночас ми вдосконалюємо онлайн-продукти та послуги, зокрема інтернет-банкінг TAS2U. У сегменті МСБ нас цікавитиме розвиток системи мікрокредитування та платформи “ТАС24 Бізнес” як важливого каналу онлайн-продажів. З огляду на гармонійний симбіоз private- та корпоративного бізнесу, ми продовжимо розвивати ці стратегічні напрямки. Будемо збільшувати компетенцію персональних менеджерів для великих компаній не лише в столиці, а й у регіонах.

— А на чому ще будуть зроблені акценти 2020 р.?

— Наша стратегічна мета — запуск програми інвестиційного банкінгу. Бачимо в цьому велику перспективу. Ми тримали ліцензію з довірчого управління, і вже незабаром будемо пропонувати комбіновані схеми, завдяки яким інвестори зможуть вкласти гроші у ризикові портфелі різного виду. У клієнтів ТАСКОМБАНКу тепер є можливість співфінансувати з банком проекти. Клієнти, спираючись на досвід успішного кредитування з боку банку, зможуть отримувати істотний дохід від такої інвестиції.

— У проекти яких напрямків планує інвестувати банк?

— Більшість біжить за “модою” — ідуть то в агробізнес, то в енергетику. А ми завжди йшли іншим шляхом. В будь- якій галузі, навіть у тій, що сповільнюється, завжди є компанії, які розвиваються. Краще інвестувати в такі компанії, аніж ставати в чергу за всіма, хто побіг за трендом. З очевидними трендами зазвичай високий ризик не заробити, а втратити. Я не хочу здаватись ані песимістом, ані надмірним оптимістом. Проте це слушний час для місцевих інвесторів та банків з українським капіталом, які бачать перспективу для розвитку та не планують іти з ринку. Незважаючи на важкі часи, ми продовжуємо працювати. Адже ми чітко розуміємо надійність своїх клієнтів. Ми, як банк з українським капіталом, вважаємо, що маємо достатню компетенцію, щоб працювати на цьому ринку та кредитувати реальну економіку в будь-яких умовах: падає ринок чи росте.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні