Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ Олег Поляк взяв участь у Міжнародному банківському форумі Finance Forum 2021
12.10.2021

Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ Олег Поляк взяв участь у Міжнародному банківському форумі Finance Forum 2021

Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ  Олег Поляк взяв участь у  Міжнародному банківському форумі Finance Forum 2021

ТАСКОМБАНК розвиває альтернативні інструменти для фінансування МСБ, про це Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ Олег Поляк розповів 1 жовтня 2021 року на Міжнародному банківському форумі Finance Forum 2021, який був організований SME Banking Club.

Основними темами форуму, які обговорювали учасники, стали інновації у фінансуванні МСБ, онлайн-кредитування МСБ, розвиток факторингу та лізингу для бізнес-клієнтів.

«Спостерігаючи за змінами ринку, коли привабливість інвестицій в ОВДП знизилася, відсотки за банківськими вкладами значно знизились, а вимоги до підприємств для отримання фінансування посилилися, ТАСКОМБАНК запропонував клієнтам новий інструмент - корпоративні облігації. Це дозволило нам поєднати дві потреби: бажання вкладників отримувати більш високу прибутковість від інвестицій і необхідність бізнесу в більш дешевих кредитних ресурсах, - підкреслив Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНК Олег Поляк.- Ми запустили цей кейс з клієнтами сегментів Private banking і великого корпоративного бізнесу - всі залишилися задоволені, ми бачимо в цьому напрямку великі перспективи і починаємо великий проєкт по виходу продукту на зовнішній ринок, масштабуючи його і на інші бізнеси».

Олег Поляк переконаний, що клієнти МСБ, які розвивають свій бізнес, використовуючи випуск корпоративних паперів, отримають можливість залучити фінансування без застави і складних процедур всередині банку, які зазвичай необхідно пройти для отримання стандартного кредиту. «За нашими оцінками, в регіонах клієнти, представники МСБ, мають запит на фінансування, і ми плануємо пропонувати подібні альтернативні інструменти фінансування цим підприємцям. Ми бачимо майбутнє в розвитку МСБ і навіть, якщо клієнт розуміє, що його застава обмежена, фінансовий клас не дозволяє отримати фінансування в необхідному обсязі, ми готові пропонувати альтернативні інструменти», - повідомив Олег Поляк.

За словами банкіра, ТАСКОМБАНК поки що єдиний банк на ринку, що надає подібну послугу з випуску корпоративних облігацій під ключ: від випуску і розміщення до закриття угоди в банку. Термін випуску корпоративних паперів в середньому становить 3 місяці, а оптимальний обсяг - від 10 млн грн. Також крім можливості отримати фінансування, клієнти підтверджують прозорість бізнесу і можливість у майбутньому вийти на IPO. Заявок від бізнесу досить багато і в банку бачать попит на продукт з боку клієнтів. Обговорюючи на дискусійній панелі тему фінансового лізингу, банкір акцентував, що ТАСКОМБАНК є лідером в цьому сегменті і завдяки синергії компаній Групи «ТАС», клієнти отримують максимально широкий спектр послуг та більш ширші можливості. Окремо Олег Поляк підкреслив, що завдання банків запропонувати інструмент, який дозволить задовольнити потреби клієнта і постачальника. Перші хочуть отримати максимальну відстрочку платежу, а другі - оплату за товар відразу і в повному обсязі. Тому ТАСКОМБАНК розвиває факторинг орієнтуючись на потреби, в тому числі постачальників, структуруючи факторинг у зворотню сторону, оскільки у клієнтів є на це запит.

Також Олег Поляк повідомив, що ТАСКОМБАНК розвиває ще один новий напрямок - співпрацю з КІФ через довірче управління. Ті компанії, які не можуть випустити корпоративні облігації, зможуть скористатися кредитними проектами в інвестиційних фондах, коли на базі фондів створюються блоки інвесторів, завдяки яким можливо отримати альтернативне фінансування. На форумі були представлені результати досліджень SME Banking Club, присвячені кредитам для розвитку бізнесу (як заставним, так і беззаставними), які пропонують банки різних країн, а також підбито підсумки впровадження інновацій в сфері фінансування в країнах СНД та Кавказу.

«Ми вдячні SME Banking Club за запрошення і надану можливість взяти участь у форумі, поділитися своїм досвідом і почути експертні оцінки фахівців», - резюмував Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНК Олег Поляк.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні