Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуск облігацій ТОВ «ОЕЗ ГРАДОЛІЯ»
02.12.2021

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуск облігацій ТОВ «ОЕЗ ГРАДОЛІЯ»

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуск облігацій ТОВ «ОЕЗ ГРАДОЛІЯ»

ТАСКОМБАНК виступив андеррайтером облігацій ТОВ «ОЕЗ ГРАДОЛІЯ». Компанія зареєструвала у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) приватні випуски облігацій серій А,В,С, загальним обсягом 14,4 млн доларів США.

17 листопада 2021 року Компанія «ГРАДОЛІЯ» зареєструвала у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) приватні випуски облігацій серій А,В,С номінальною вартістю серій 6,4 млн доларів США, 5 млн доларів США та 3 млн доларів США відповідно - загальним обсягом 14,4 млн доларів США.

Андеррайтером даних випусків виступив ТАСКОМБАНК.

Емітент планує розпочати первинне розміщення облігацій 14 грудня, після депонування глобального сертифікату випуску в Національному депозитарії України.

Відповідно до Рішень про емісію облігацій, термін обігу всіх випусків – 5 років. За облігаціями серії А номінальна ставка встановлена не весь термін обігу у розмірі 5% річних. За облігаціями серій В передбачена щорічна оферта (можливість дострокового викупу), за облігаціями серії С – оферта кожні 6 місяців. Номінальна ставка на 1-4 відсотковий період за облігаціями серій В і на 1-2 відсотковий період за облігаціями серії С встановлена у розмірі 6% річних із переглядом на рівні не менше 1% річних та не більше 15% річних. Емітент входить до Групи компаній «ГРАДОЛІЯ», що спеціалізується на виробництві нерафінованої та рафінованої (зокрема фасованої) соняшникової та ріпакової олії, гранульованого шроту та фосфатидного концентрату на власних виробничих потужностях. Група володіє олійно-екстракційним заводом, заводом з рафінації та фасування рослинних олій, елеватором для зберігання сировини. Усі виробничі потужності Групи розташовані у місті Кропивницький, Україна.

За 2020/2021МР виручка від реалізації Групи склала 83 млн доларів США, зокрема більше 95% - від експорту продукції власного виробництва.

Головне стратегічне завдання Групи – повне завантаження потужності з рафінації та фасування рослинних олій, з одночасною переорієнтацією продажів з сировинних ринків на більш маржинальні ринки кінцевих споживачів. Розширення потужності та номенклатури з розливу рафінованої олії.

«ГРАДОЛІЯ» на добу перероблює 680 тон соняшника, 480 тон ріпаку, має потужності з рафінації обсягом 240 тон на добу та 170 тон з фасування. Потужність сучасного елеватора зі зберігання сировини становить 40 000 тон.

ТАСКОМБАНК має успішний досвід залучення інвестицій для власних клієнтів через випуски облігацій. Протягом поточного року в якості андеррайтера Банк запропонував ринку корпоративні облігації, номіновані у гривні: ТАС-ЕНЕРГІЯ, ДНІПРОМЕТИЗ; та у іноземній валюті: ТАС-ЛОГІСТИК, ІНТЕРДЖУС.

ТАСКОМБАНК успішно пропонував клієнтам корпоративні облігацій інших емітентів: УЛФ-ФІНАНС, 1БАНК.

Також нагадуємо, що в обігу перебувають облігації ТАСКОМБАНКУ серій F, G, I та J загальним обсягом 400 млн грн. Облігації серії G, I, J стали першими в історії України облігаціями, що були випущені за правилами, адаптованим до стандартів ЄС, наразі доступні для придбання на вторинному ринку - як біржовому, так і позабіржовому.

За даними фондової біржі ПФТС, облігації ТАСКОМБАНКУ є найбільш ліквідними корпоративними облігаціями. ТАСКОМБАНК, як емітент, сьогодні має можливість укладати угоди зі своїми облігаціями на біржі безпосередньо, що забезпечує високу швидкість укладання угод і розміщення коштів інвестора в цей інструмент на термін від 1 дня до 1 року за конкурентними порівняно з депозитами відсотками прибутковості.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні