ТАСКОМБАН починає співпрацю з Комунальним підприємством «Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва»
15.07.2024

ТАСКОМБАН починає співпрацю з Комунальним підприємством «Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва»

ТАСКОМБАН починає співпрацю з Комунальним підприємством «Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва»

Комунальне підприємство «Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва» (револьверний фонд) КМДА включив «Таскомбанк» до переліку уповноважених банків, через які здійснюються перерахування сум позик чи кредитів багатоквартирним будинкам на проєкти модернізації, енергоефективності тощо. Таке рішення підтримав кредитний комітет підприємства (відповідно до Положення про фінансування заходів з реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення багатоквартирних будинків міста Києва (револьверний фонд), затвердженого рішенням Київради від 5 жовтня 2023 року № 7126/7167).

Про це повідомив керівник київського револьверного фонду Олександр Денис. За його словами, співпраця з «Таскомбанком» – це важливий крок на шляху до масштабування практики кредитування будинкових громад. «Фонд є спеціальною організацією, що створена для підтримки ініціатив співвласників багатоквартирних будинків Києва та їх об’єднань, пов’язаних з енергоефективністю, капітальними ремонтами, модернізацією житлових будинків та їх елементів на прийнятних для мешканців умовах. Крім того, діяльність револьверного фонду передбачає і встановлення незалежних енергоджерел – генераторів, сонячних батарей, інверторів тощо. Разом з існуючими програмами співфінансування ця стане додатковим інструментом і допомогою для будинкових громад», – прокоментував Олександр Денис.

«Впевнені, що співпраця з Фондом буде плідною та сприятиме покращенню стану багатоквартирних будинків Києва, підвищенню рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження в столиці», – зазначив перший заступник Голови Правління «Таскомбанк» Олег Поляк.

Як зауважив Олександр Денис, фонд сприятиме тому, щоб на прийнятних умовах надавати кредити на найбільш необхідні роботи, особливо в умовах енергодефіциту. Йдеться, зокрема, про встановлення або заміну вузлів обліку гарячої чи холодної води та теплової енергії, встановлення, заміну або модернізацію індивідуальних теплових пунктів, модернізацію та/або заміну внутрішньобудинкових інженерних мереж, модернізацію систем освітлення місць загального користування, теплоізоляцію зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель і фундаментів, розробку проєктної документації тощо.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні