ТАСКОМБАНК – найбільш інноваційний банк за версією Ukrainian Fintech Awards 2023
21.03.2023

ТАСКОМБАНК – найбільш інноваційний банк за версією Ukrainian Fintech Awards 2023

ТАСКОМБАНК – найбільш інноваційний банк за версією Ukrainian Fintech Awards 2023

ТАСКОМБАНК став переможцем щорічної професійної премії Ukrainian Fintech Awards 2023, організованої Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній. Відзначаючи внесок провідних компаній у розвиток української фінтех-економіки, професійне журі присудило банку беззаперечну перемогу в номінації Banking Innovation.

Представники українського та закордонного фінтех-ринку, фінансових організацій і професійних об’єднань, провідних фінансових і фінтех-медіа, топ-менеджери банків вирішили, що саме ТАСКОМБАНК за підсумками 2022 року став найбільш інноваційним у напрямку впровадження передових банківських технологій.

Перемогу в номінації Banking Innovation ТАСКОМБАНКУ забезпечило успішне завершення пілотного проекту з випуску електронних грошей, номінованих у гривні, на платформі для випуску цифрових активів Stellar.

«У своєму пілотному проекті ми успішно протестували новий спосіб випуску та управління електронними грошима і дійшли висновку, що вони можуть стати повноцінним платіжним засобом нового покоління в Україні. Ми переконалися, що інфраструктура банку відкрита до впровадження блокчейн-рішень і надання послуг з використанням блокчейн-активів з чітким дотриманням всіх вимог регулятора. А електронні гроші на блокчейні продемонстрували низку беззаперечних переваг, включно з високою прозорістю та підзвітністю, посиленою безпекою та конфіденційністю даних клієнтів, а також низькими транзакційними витратами», - зазначив Перший Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ Сергій Холод.

«Цей пілотний проект ми розпочали у грудні 2021 року, і з навіть з початком повномасштабної збройної агресії банк вирішив довести його до кінця. Ми впевнені, що у такі складні часи не можна концентруватися виключно на подоланні поточних викликів, потрібно працювати і заради майбутніх інновацій. Адже результати цього пілоту дали важливий матеріал для дослідження фахівцями НБУ та Міністерства цифрової трансформації України, який сприятиме появі е-гривні на українському ринку платіжних інструментів. Приємно, що ці зусилля не оминула увагою і професійна фінтех-спільнота», - наголосив Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні